Benvinguda

Benvingut / Benvinguda!

Em dic Xavier i sóc administrador de sistemes i, des de fa alguns anys, professor d'informàtica.

Durant un cert temps, vaig ser el coordinador de l’ACTIC i supervisor de la prova en un centre privat. Acabada aquesta fase de la meva vida, vaig decidir crear aquesta pàgina per a no deixar perdre aquest patrimoni i ni deixar abandonats als meus ex-alumnes. En la mateixa hi trobaràs:

Tot el material que trobaràs a aquesta web és presenta sota la llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 3.0 No adaptada de Creative Commons.

Això vol dir que és gratuït i que el pots copiar, distribuir i comunicar públicament i fer-ne obres derivades, això si, respectant:

  1. Reconeixement — Heu de reconèixer els crèdits de l'obra de la manera especificada per l'autor o el llicenciador (però no d'una manera que suggereixi que us donen suport o rebeu suport per l'ús que feu l'obra).
  2. No comercial — No podeu utilitzar aquesta obra per a finalitats comercials.
  3. Compartir Igual — Si altereu o transformeu aquesta obra, o en genereu obres derivades, només podeu distribuir l'obra generada amb una llicència idèntica a aquesta.

Tot i que el material base prové de la pròpia pàgina web oficial "http://actic.citilab.eu/", veuràs que amb el temps aquests s'anirà enriquint amb material d'elaboració pròpia i referències a tercers.

Fins a la data , però, l'únic material d'estudi que ha publicat la Generalitat és el del "Nivell bàsic". Està escrit en català i es presenta en tres tipus de suports (escrit, visual i auditiu) a fi d'arribar a totes les persones.

Segons informen des de la pròpia Generalitat, la previsió de disponibilitat del material de "Nivell mig" no serà fins a finals del present 2010.

Si el que estàs buscant és, precisament, la pàgina oficial, l'adreça de la mateixa és:

http://actic.gencat.cat

Si vols contactar amb mi, em pots enviar un correu a

xavier(a)examenactic.cat.

Qualsevol aportació que facis serà benvinguda.

Esperant que et sigui útil, et saludo,

Xavier


Quatre coses que has de saber sobre l'ACTIC

  1. Durant el 2009, el Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, va iniciar la implementacuió de l'Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (ACTIC).
  2. La finalitat de la mateixa és la de permetre que qualsevol persona de més de 16 anys pugui demostrar les seves competències en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Això és, una espècie de "Nivell C de Català" però en informàtica.
  3. Com amb les proves de nivell de Català, aquesta acreditació tindrà diferents nivells i serviran com a certificat per a qualsevol oposició pública que realitzi la Generalitat. O sigui, que si et presentes a unes oposicions, amb aquest certificat no hauràs de fer l'examen d'informàtica.
  4. La prova es realitza telemàticament des del centres col·laborador que trïis (clica aquí per a veure la llista), això si, atenent a la seva disponibilitat horària.
  5. L'exament consta de diferents tipus de preguntes (clica aquí per a veure un vídeo explicatiu sobre el que et trobaràs). Pel nivell 1 aquesta té una durada de 75 minuts i consta de 40 activitats; el nivell 2 és de 100 minuts i conté 70 activitats. El nivell 3 s'està elaborant i s'espera implementar-lo abans de finals del 2010.
  6. El temari sobre els nivells és el que disposa l'anex del decret (pdf, a partir de la pàgina 9 el trobaràs més detallat) i els apunts per al invell 1 a http://actic.citilab.eu/.
  7. Un cop acabada la prova, s'obté un certificat que podràs descarregar des de la "Zona privada" de la pàgina de l'ACTIC.


Fonts:
Pàgina oficial de l'ACTIC: http://actic.gencat.cat/
Tríptic sobre l'acreditació: pdf
Xavier


L'anunci oficial